Μαρία Ορφανού

Ψυχολόγος 

Ορφέως 71

Παλαιό Φάληρο

Αθήνα

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ B.Sc., M.A.

Σπουδές και εμπειρία    

      Η ψυχολόγος Μαρία Ορφανού αρχικά σπούδασε ψυχολογία για 3 έτη στο κολέγιο Mediterranean College. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έκανε την πρακτική της άσκηση, για ένα χρόνο, στο νηπιαγωγείο "Σιδερής" και στην ιδιωτική νευροψυχιατρική κλινική "Γαλήνιον Μέλαθρον".   Με το τέλος του τρίτου έτους πήγε στην Μεγάλη Βρετανία όπου σπούδασε άλλα 3 έτη ψυχολογία στο University of Teesside και απέκτησε Bachelor of Science.

    Παρέμεινε στη Μεγάλη Βρετανία όπου έκανε το μεταπτυχιακό της. Το αντικείμενο ήταν οι Ψυχαναλυτικές Σπουδές. Εκεί έκανε, επίσης, ψυχαναλυτική παρατήρηση ενός παιδιού στον χώρο του νηπιαγωγείου "King Ford's Nursery School".   

    Γυρίζοντας στην Ελλάδα δούλεψε ως Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Foundation Course "South Britain College". Συγχρόνως δούλευε εθελοντικά για 1.5 χρόνο ως ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Συνέχισε με τη συνοδεία και ψυχολογική στήριξη ατόμων που έπασχαν από ψυχιατρικές διαταραχές. Αυτό διήρκησε 5 χρόνια.

    Όσον αφορά στις σπουδές της σχετικά με την ψυχανάλυση, εκπαιδεύτηκε για 5 χρόνια ακόμα (και 4 έτη εποπτείας) πάνω στην Ομαδική Ανάλυση, την Αναλυτική Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζεύγους στην Ελληνική Εταιρία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. 

    Το 2006 άνοιξε το γραφείο της το οποίο διατηρεί εώς τώρα. Από το 2007 εώς το 2020 δούλεψε ως Ψυχολόγος  στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Χατζημανώλειον" και το 2020 στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Άγιος Γεώργιος". Από το τέλος του 2022 εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στην εταιρία διαδικτυακής ψυχοθεραπείας clicktotherapy.

   Ως προσωπική θεραπεία (κάτι που συνιστάται σε θεραπευτές και είναι απαραίτητο για όσους από αυτούς εκπαιδεύονται με βάση την ψυχαναλυτική θεωρία) έχει δοκιμάσει την συμβουλευτική και την ατομική θεραπεία γνωσιακής-συστημικής προσέγγισης για 6 μήνες, την ατομική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία για άλλους 6 μήνες και έχει κάνει 5ετή προσωπική ανάλυση σε ομαδικό πλαίσιο.

    Έχει συμμετάσχει σε ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες γονέων και έχει συντονίσει θεραπευτική ομάδα νοσηλευτικού προσωπικού βραχείας διάρκειας. Τέλος, είναι κάτοχος άδειας άσκησης του επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: